Danas u 14 sati počinju s radom Gradski bazeni Beli Manastir

Nakon dugog čekanja Gradski bazeni Beli Manastir bit će otvoreni danas od 14:00 sati, a ulaz i svi popratni sadržaji danas su besplatni za sve građane. Podsjetimo kako je tehnički pregled bio 4. kolovoza na kojemu su utvrđeni manji nedostatci te su oni uklonjeni, a danas Grad je dobio sve dozvole te ih, kao što je to bilo i najavljeno, odmah pušta u rad.

Plivači mogu uživati u tri različita bazena od kojih je jedan rekreacijski bazen od 360 m² i dubine 180 cm. Najveću pažnju privući će bazen s atrakcijama, srcolikog oblika, od 570 m² te tri promjenjive dubine. Ovaj bazen ima tri različita tobogana, a za najmlađe namijenjen je bazen od 240 m² s toboganom u sredini te će biti promjenjive dubine od 40 cm do 80 cm, kako bi bio prilagođen za plivače i neplivače.

Od drugi sadržaja na bazenima će biti manji fast food, ugostiteljski objekt, javni WC, kabine za presvlačenje, ležaljke, trampolini za djecu i sportski tereni.

Ukupna vrijednost cijelog projekta je 16 milijuna kuna, a uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova osigurano je značajno sufinanciranje iz Europske unije. Projekt je podržala i Osječko-baranjska županija s milijun kuna.

Stanouprava d.o.o ove godine pruža usluge koordiniranja i organiziranja rada Gradskih bazena.

„Žao mi je što ranije nismo otvorili bazene zbog naših domaćih kupača, ali na neke stvari nismo mogli utjecati te nakon otklanja nedostataka i pribavljanja svih dozvola puštamo u rad Gradske bazene.  Ovo će biti testna faza kako bi uvidjeli sve nedostatke te se još bolje pripremili za slijedeću sezonu. Ja se nadam da će nas vrijeme poslužiti i u rujnu te da ćemo raditi dokle god bude interesa za kupanjem na gradskim bazenima. Nakon gotovo pet godina i nemara prethodne vlasti imamo ponovo otvorene bazene. Što se tiče Stanouprave oko upravljanja bazena tu ne bi trebalo biti nikakvih problema  jer upravljamo veliki brojem stambenim zgrada te odmaralištem Vila Baranja u Dramlju te samim time  imamo znanje i iskustvo oko upravljanja raznim objektima.“ – izjavio je Marijan Peran, direktor Stanouprave.

Što se tiče cijena ulaznica dnevna karta za odrasle radnim danom koštat će 15 kuna, a  vikendom i blagdanima 20 kuna. Ulaz je besplatan za svu djecu s područja grada Belog Manastira do 15 godina i  za djecu do 5 godine iz drugih mjesta, dok će oni do 15 godina iz drugih mjesta ulaz plaćati 10 kuna. Dnevna ulaznica za umirovljenike, invalide, članove HVIDRE je 10 kuna. Obiteljske ulaznice kreću se od 35 do 45 kuna. Od dodatnih sadržaja dnevno korištene velikih tobogana stoji 20 kuna, a dnevni najam ležaljke 15 kuna.

foto: MB Press