Dnevni servis: Prometne nesreće

foto: MB Press

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozljede, dok je u četiri prometne nesreće nastala materijalna šteta.

Na području Osijeka i Đakova dogodile su se po dvije prometne nesreće te na području Belog Manastira i Našica po jedna prometna nesreća.

Na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana su 3 vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Rekorderi su zabilježeni u Osijeku.

Pojačan nadzor prometa za vikend

U nadolazećem vikendu provesti će se pojačane mjere usmjerene na prekršaje koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća i posljedica u istima, a prvenstveno će se obratiti pozornost na prekoračenje brzine kretanja, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, kao i drugim težim prometnim prekršajima (upravljanje pod zabranom, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, oduzimanje prednosti prolaska pješacima i drugo).

Izvijestila je PU osječko-baranjska.