Dnevni servis: Prometne nesreće

Foto: MB Press

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 5 prometnih nesreća gdje su u dvije prometne nesreće dvije osobe lako tjelesno ozlijeđene dok je jedna osoba smrtno stradala.

Preostale 3 prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka dogodile su se 3 prometne nesreće i po jedna na području Đakova i Belog Manastira. 

Jučer, 14. prosinca, u 22,35 sati, u Osijeku, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 45-godišnji hrvatski državljanin. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,17 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

U 22 sata, u Đakovu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je vozač osobnog automobila 34-godišnji hrvatski državljanin iz Breznice Đakovačke automobilom sletio s kolnika.
Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,81 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.