Dnevni servis: Prometne nesreće

foto: MB Press

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske, evidentirano je 5 prometnih nesreća. U 2 prometne nesreće 8 osoba je lako tjelesno ozlijeđeno, dok su ostale 3 prometne nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka evidentirali smo dvije prometne nesreće, a na području Belog Manastira, Đakova i Belišća evidentirali smo po jednu prometnu nesreću.

Jučer, 20. travnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentiran je 1 vozača osobnog automobila i 1 vozač bicikla koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 11,30 sati, u Markovcu Našičkom, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač bicikla, 64-godišnji hrvatski državljanin iz Vukojevaca. Alkotestiranjem mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,04 grama po kilogramu.

U 20,10 sati, u Osijeku, zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 56-godišnji državljanin iz Osijeka. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija alkohola od 0,95 grama po kilogramu te je smješten u posebne prostorije za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 3 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.