Dnevni servis: Prometne nesreće i alkoholizirani vozači

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka dogodile su se 3 prometne nesreće, dok se jedna prometna nesreća dogodila na području  Đakova.  

U vremenu od 30. travnja do 2. svibnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske, u prometu je evidentirano 29 vozača (19 vozača osobnih automobila i 10 vozača bicikla)  koji su imali
nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Rekorderi prema promilima u krvi zaustavljeni su u Đakovu, Osijeku, Laslovu i Belišću.

U subotu, 1. svibnja, u 22,35 sati, u Belišću, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 39-godišnji hrvatski državljanin iz Jagodnjaka. Vozač je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanja te mu je evidentirana  prisutnost alkohola u krvi od 0,93 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

U navedenom vremenu evidentirano je još 237 prekršaja, od kojih 145 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16  prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanja vozilom pod zabranom upravljanja vozilom, 2 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 prekršaj odbijanja alkotestiranja, 1 prekršaj odbijanja ispitivanja na prisutnost droga u organizmu i 50 ostalih prekršaja.