Dnevni servis: Prometne nesreće i alkoholizirani vozači

foto: MB Press

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je 10 prometnih nesreća.

U dvije prometne nesreće dvije osobe su lako tjelesno ozlijeđene, jedna osoba je teško tjelesno ozlijeđena, a osam prometnih nesreća su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka dogodile su se četiri prometne nesreće, na području Belog Manastira i Belišća dogodile su se po dvije prometne nesreće te po jedna na području Đakova i Našica.

Alkoholizirani vozači

Proteklog vikenda, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 20 vozača (15 vozača osobnih automobila i 5 vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

U subotu, 3. srpnja, u 22,05 sati, u Dardi, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 58-godišnji hrvatski državljanin iz Darde. Obavljenim alkotestiranjem vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,53 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjeni prekršaj propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Proteklog vikenda, osim alkohola, evidentirano je još 225 prekršaja od kojih 94 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 34 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 prekršaj upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanje vozilom pod zabranom, 4 prekršaja  upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 prekršaj odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu vozača i 64 ostalih prekršaja.