Dnevni servis: Prometne nesreće i alkoholizirani vozači – Belomanastirac s 1,84 promila

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća, gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena.

Preostale četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.  

Na području Osijeka dogodile su se četiri prometne nesreće i jedna prometna nesreća na području Belišća.

Alkoholizirani vozači tijekom vikenda

U razdoblju od 8. do 10. siječnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 9 vozača (8 vozača osobnog automobila i 1 vozač bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola.

U subotu, u 10,42 sati, u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen  je 44-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira. Vozaču osobnog automobila evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,84 grama po kilogramu te  je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je jučer, u 3 sata, u Selcima Đakovačkim, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 28-godišnji hrvatski državljanin iz Selaca Đakovačkih. Vozaču osobnog automobila evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,74 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Jučer, u 21,30 sati, na državnoj cesti broj 2 (južna obilaznica), dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač 19-godišnji hrvatski državljanin iz Ivanovaca Đakovačkih je zbog neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika te mu je  evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,91 grama po kilogramu.

Osim alkohola, evidentiran je još 171 prekršaj od kojih: 88 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 7 prekršaja nepropisno korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanje vozilom pod zabranom, 4 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 prekršaj odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu i 56 ostalih prekršaja.