Dnevni servis: Prometne nesreće i alkoholizirani vozači u prometu

foto: MB Press

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su 3 prometne nesreće. U dvije prometne nesreće tri su osobe smrtno stradale, 2 osobe su teško tjelesno ozlijeđene i 3 osobe su lako tjelesno ozlijeđene. Jedna prometna nesreća za posljedicu je imala materijalnu štetu.

Na području Đakova dogodilo se dvije prometne nesreće i jedna na području Belog Manastira.
U razdoblju od 11. do 13. veljače, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 27 vozača od kojih 25 vozača osobnih automobila, 1 vozač teretnog automobila i 1 biciklist, koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je dana 13. veljače, oko 23,20 sati, u Valpovu, kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 49-godišnji hrvatski državljanin iz Valpova.
Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,05 grama po kilogramu.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 12. veljače, oko 1 sat, u Našicama, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 25-godišnji hrvatski državljanin iz Našica je zbog neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika na travnatu površinu i udario u parkirani traktor.
Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,21 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.