Dnevni servis: Prometne nesreće i alkoholizirani vozači u prometu

foto: MB PRESS

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirali smo tri prometne nesreće.

U dvije prometne nesreće 2 osobe su lako tjelesno ozlijeđene, dok je jedna prometna nesreća za posljedicu imala materijalnu štetu.

Na području Osijeka, Donjeg Miholjca i Đakova evidentirali smo po jednu prometnu nesreću.
Jučer, 11. siječnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 5 vozača osobnog automobila koji su upravljali pod utjecajem alkohola. 

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 23,43 sata, u Osijeku, u Ulici J. R. Kira, kada je u prometu zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 39-godišnji hrvatski državljanin iz Samatovaca.
Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,28 grama po kilogramu.  

Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu do 15000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.  

U 13,45 sati u Kunišincima, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Vozač osobnog automobila 50-godišnji hrvatski državljanin iz Kunišinaca je zbog neprilagođene brzine kretanja udario u vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,31 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 17500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.