Dnevni servis: Prometne nesreće na području Baranje

foto: MB PRESS (arhiva)

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća gdje je u dvije prometne nesreće jedna osoba teško tjelesno ozlijeđena, a jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđena.

Na području Osijeka dogodile su se dvije prometne nesreće i po jedna na području Belog Manastira, Đakova i Belišća.

Jučer na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana su 3 vozača (2 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Oko 19,45 sati, na županijskoj cesti broj 4041, između Bolmana i Jagodnjaka, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.

Vozač osobnog automobila 44-godišnji hrvatski državljanin iz Darde je zbog neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,54 grama po kilogramu.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 14,20 sati, u Našicama, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 40-godišnji državljanin iz Gornje Motičine. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,90 grama po kilogramu.

Najava pojačane kontrole prometa za vikend

U nadolazećem vikendu policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske provest će pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća i posljedica u istima.

Prvenstveno će se obratiti pozornost na prekršaje prekoračenje brzine kretanja, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, kao i na druge teže prometne prekršaje (upravljanje pod zabranom, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, oduzimanje prednosti prolaska pješacima i dr.).