Dnevni servis: Prometne nesreće – U Branjin Vrhu pobjegao s mjesta nesreće

foto: MB Press

U petak,  27. studenog, u 16,10 sati u Branjinom Vrhu,  dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač teretnog automobila 47-godišnji državljanin Češke, uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake, osvrtnim zrcalom udario je u osvrtno zrcalo teretnog automobila koji se skretao iz suprotnog smjera. Vozač je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,34 grama po kilogramu. Vozaču je određeno smještanje u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 23 300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „CE“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U vremenu od 27. do 29. studenog, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 11 vozača (6 vozača osobnog automobila i 5 vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

U navedenom periodu osim alkohola evidentirano je još 137 prekršaja od čega: 42 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 21 prekršaj nekorištenje sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 55 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 29. studenog, u 09,15 sati u Belišću, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 42-godišnji hrvatski državljanin iz Bistrinaca koji je upravljao biciklom. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,09 grama po kilogramu. Vozač  bicikla smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 28. studenog, u 2,16 sati u Osijeku, u nadzoru prometa zaustavljen je 20-godišnji hrvatski državljanin iz Pule, koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao neregistriranim osobnim automobilom na kojemu su se nalazile ne pripadajuće registarske pločice. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Za prekršaje upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje i upravljanje neregistriranim vozilom predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova, a za kazneno djelo krivotvorenje isprava slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirana je jedna prometna nesreća u kojoj je nastala materijalna šteta.

Prometna nesreća dogodila se na području Osijeka.

O navedenim događajima izvijestila je Policijska uprava osječko-baranjska.