Dnevni servis: U 24 sata osam prometnih nesreća

FOTO: MB PRESS

PU osječko-baranjska izvijestila je o stanju u prometu u posljednja 24 sata. Na području PU OB evidentirano je osam prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozljede dok je u preostalih šest nastala materijala šteta.
 
Šest prometnih nesreća dogodile su se na području PPRP Osijek te po jedna na području PP Našice i PP Donji Miholjac.
 
U nadzoru prometa zatečena četiri alkoholizirana vozača
Na području PU osječko-baranjske jučer su u nadzoru prometa evidentirana četiri vozača osobnih automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao automobilom s 1,59 promila
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer u 22,55 sati u Podravskoj Moslavini, kada je nadzoru prometa zatečen 26-godišnji vozač osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,59 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 
Vozači oprez – pojačane mjere u prometu
Na području cijele Policijske uprave osječko-baranjske će se između 21. i 22. listopada provoditi pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje nedopuštene prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača.