Dnevni servis: U 24 sata pet prometnih nesreća

FOTO: MB PRESS

PU osječko-baranjska objavila je danas stanje u prometu u protekla 24 sata i vikend izvješće o provedenoj akciji.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća i sve su za posljedicu imale materijalnu štetu.
 
Četiri prometne nesreća dogodile su se na području Postaje prometne policije Osijek, a peta na području Policijske postaje Našice.
 
Tijekom vikenda zatečeno 39 alkoholiziranih vozača
Tijekom vikenda na području PU osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 39 vozača (30 vozača osobnog automobila, 6 vozača bicikla, 2 vozača električnog romobila i 1 vozač teretnog automobila) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 16. prosinca u 20,30 sati u Donjem Miholjcu, kada je zatečen 46-godišnjak iz Donjeg Miholjca, koji je upravljao osobnim automobilom s 2,06 promila alkohola u krvi.
 
U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 250 prekršaja od kojih 155 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 21 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 nepropisnog korištenja mobitela, 3 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 4 upravljanja neregistriranim vozilom i 62 ostalih prekršaja.
 
U Vardarcu je 16. prosinca u 22,30 sati zatečen 42-godišnji Osječanin, koji je upravljao osobnim automobilom s 1,73 promila alkohola u krvi, zbog čega je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova, stoji u priopćenju policije.