Dnevni servis: U 24 sata sedam prometnih nesreća

foto: MB Press/Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozljede dok je u šest prometnih nesreća nastala materijalna šteta.

Tri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek, dvije na području PP Našica te po jedna na području PP Beli Manastir i PP Đakovo.

U nadzoru prometa zatečeno šest alkoholiziranih vozača
Na području PU osječko-baranjske od 2. studenog evidentirano je šest vozača (pet osobnog automobila i jedan bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 1,55 promila
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 2. studenog 1,30 sati u Donjoj Motičini, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 26-godišnjak iz Zoljana. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,55 promila alkohola u krvi.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Vozači oprez – pojačane mjere u prometu
PU osječko-baranjska izvijestila je danas kako će tijekom nadolazećeg vikenda prometna policija provoditi pojačane mjere s naglaskom na prekršaje koji za uzročno-posljedičnu vezu imaju nastanak prometnih nesreća, a to su prekoračenja brzine kretanja, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa, korištenje mobitela u vožnji, kao i drugim težim prekršajima (upravljanje pod zabranom, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, oduzimanje prednosti prolaska pješacima i dr.).