Do kraja tjedna niže temperature i kiša

foto: pixabay

Danas nas očekuje pretežno sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće. Poslijepodne lokalno jači razvoji oblaka uz pljuskove i grmljavinu, ponajprije u unutrašnjosti Dalmacije i na jugu Like, a navečer su uz povećanje naoblake pljuskovi mogući i u zapadnim te sjeverozapadnim kopnenim predjelima. Vjetar na kopnu uglavnom slab, poslijepodne mjestimice do umjeren istočni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, a sredinom dana će uz obalu zapuhati jugozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 32 i 37 °C.

Izdano je žuto upozorenje za Osječku regiju za toplinski val, odnosno temperature preko 35 °C.

foto: DHMZ

Sutra će biti u unutrašnjosti promjenljivo i nestabilno, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na Jadranu i dalje sunčano, osobito u Dalmaciji, dok su na sjevernom dijelu uz povremeno više oblaka mogući lokalni pljuskovi. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, uz nestabilnosti pojačan, a duž obale jugozapadni i sjeverozapadni koji će na sjevernom Jadranu okrenuti na buru i jačati. Najniža jutarnja temperatura zraka od 16 do 21, na Jadranu od 24 do 28 °C. Najviša dnevna temperatura na kopnu između 26 i 31, samo na istoku ponegdje i viša te od 32 do 37 °C duž obale i u unutrašnjosti Dalmacije.

Za sutra je izdano žuto upozorenje za izražajnije grmljavinsko nevrijeme.

foto: DHMZ

Prema prognozi DHMZ-a od srijede nas očekuje ne toliko vruće vrijeme, a malo i nestabilno. Maksimalna dnevna temperatura će se držati ispod 30°C, nekim danima čak i 25.

Možemo očekivati nešto oblaka i kiše.

foto: DHMZ