Domu HV u Osijeku ime brigadira Ivana Rebrine

Foto: OBŽ

U spomen na 1992. godine poginulog hrvatskog branitelja Ivana Rebrinu, Dom Hrvatske vojske u Osijeku sada nosi ime Dom HV-a “Brigadir Ivan Rebrina”, a danas (25. lipnja 2021. godine) na prigodnoj svečanosti otkrivena je i nazivna ploča ispred zgrade. Svečanost je održana u sklopu obilježavanja 30. obljetnice Dana osječkih branitelja, osnutka 106.brigade HV-a i Dana hrvatskog dragovoljca Osječko-baranjske županije. Uz članove obitelji pokojnog hrvatskog branitelja i njegove suborce, predstavnike Hrvatske vojske, policije i udruga veterana iz Domovinskog rata svečanosti su nazočili župan Ivan Anušić, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin i drugi uzvanici.

Inicijativu za navedeno imenovanje Doma HV-a u Osijeku dali su članovi Udruge veterana 3. gardijske brigade HV-a, a organizator postavljanja nazivne ploče je Grad Osijek.

– Ponosni smo što smo poznavali Ivana koji je svojim srcem i domoljubljem bio primjer svima nama. Ivan Rebrina je bio pravi predstavnik Kuna i naših želja i tako zauvijek živi u našim srcima, a ovim imenovanjem neka ostane i ovaj spomen – rekao je prilikom otkrivanja nazivne ploče Tihomir Kmet, predsjednik Udruge veterana 3. gardijske brigade Kune, čiji je Rebrina bio pripadnik.

U ime obitelji pokojnog brigadira Ivana Rebrine, svima je zahvalio njegov sin Marin, koji je izrazio zadovoljstvo i ponos što Dom HV-a nosi ime njegovog oca.