DORH zatražio istražni zatvor za troje osumnjičenika za ubojstvo u Osijeku

foto: MB Press

U dvorištu stambene zgrade u Osijeku u utorak ujutro, 17. listopada pronađen je mrtav nepoznati muškarac. Trajao je očevid i vještačenje Centra za forenzična ispitivanja i vještačenja “Ivan Vučetić” a tijelo je prevezeno u KBC radi utvrđivanja uzorka smrti.

Nakon očevida ustanovilo se kako je riječ o muškarcu, 25-godišnjaku koji je ubijen od strane troje ljudi. Provedenim kriminalističkim istraživanjem PP Osijek utvrđeno je da su 25-godišnjak, 38-godišnjak i 39-godišnjakinja s područja Osijeka počinili kazneno djelo Ubojstva. Nakon što ih je policija uhitila županijsko državno odvjetništvo u Osijeku preuzelo je daljnje ispitivanje.

DORH je zatražio istražni zatvor za troje osumnjičenika a priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku provelo je dokazne radnje ispitivanja troje hrvatskih državljana (1998., 1984. i 1985.) zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona/11.

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici počinili navedeno kazneno djelo u Osijeku na štetu 25-godišnjaka. 

Državno odvjetništvo predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Osijeku određivanje istražnog zatvora protiv troje osumnjičenika. Sudac istrage odredio je istražni zatvor protiv prvoosumnjičenika zbog opasnosti od ometanja istrage i opasnosti od ponavljanja djela, a protiv ostalih dvoje osumnjičenika zbog opasnosti od ponavlja”, objavio je DORH.