Dr. Orsolya Pacsay-Tomassich, državna tajnica mađarskog Ministarstva vanjskih poslova posjetila je Osijek i Baranju

Dr. Orsolya Pacsay-Tomassich, državna tajnica mađarskog Ministarstva vanjskih poslova je ovaj tjedan doputovala u Hrvatsku. Tijekom boravka u Osijeku, posjetila je novi učenički dom, koji je otvoren prošle godine prilikom čega se sastala i sa ravnateljima mađarskih škola i čelnicima pedagoških organizacija i udruženja

22. siječnja mađarska državna tajnica nadležna za Akademiju mađarske diplomacije i program Stipendium Hungaricum, dr. Orsolya Pacsay-Tomassich posjetila je naš kraj kako bi se informirala obrazovanju koje se vodi na mađarskom jeziku. Tijekom boravka prvo je posjetila novi učenički dom Prosvjetno-kulturnog centra Mađara u Osijeku, a zatim je razgovarala s ravnateljima mađarskih obrazovnih ustanova i čelnicima Foruma mađarskih pedagoga u Hrvatskoj. Na sastanku, na kojem je prisustvovao i saborski zastupnik, Robert Jankovics, razgovarali su o trenutnom stanju obrazovanja i idejama i mogućnostima ulaganja u razvoj istog.

Sastanku su nazočili Janoš Andoči, ravnatelj Prosvjetno-kulturnog centra Mađara u Osijeku, Kinga Kolar, ravnateljica OŠ Zmajevac, Ana Kovačević, ravnateljica OŠ Lug, Diana Palinkaš, vršiteljica dužnosti OŠ Korođ, Nandor Čapo i Kristian Palinkaš, predsjednik i tajnik Foruma mađarskih pedagoga u Hrvatskoj, Erna Varga savjetnica za obrazovanje na mađarskom jeziku imenovana od strane Ministarstva obrazovanja RH, te Judit Pirityiné Szabó, voditeljica odjela državnog tajništva za nacionalnu politiku pri Vladi Mađarske.