Državni inspektorat objavio rezultate analize bočica Coca-Cole, oglasila se i tvrtka

foto: Pixabay

Ovih dana javnost je zabrinuta oko slučaja trovanja ljudi u Hrvatskoj. Još uvijek nije poznato što je točno uzrok trovanja ljudi. Državni inspektorat objavio je rezultate analize bočica Coca-Cole, oglasila se i sama tvrtka.

Coca-cola Hrvatska priopćila je u četvrtak, 09. studenoga kako je Državni inspektorat potvrdio da je jedna serija mineralne vode Romerquelle sigurna za konzumaciju te da njihove interne analize i dalje ne pokazuju nepravilnosti u proizvodnji bilo kojeg od njihovih proizvoda.

Nakon analize Romerquelle Emotion Blueberry Pomengranate 330 ml, serije roka trajnosti 31. ožujka 2024. Državni inspektorat Republike Hrvatske je potvrdio da je serija sigurna za konzumaciju, navode u priopćenju i dodaju kako je u tijeku kriminalistička analiza jedne bočice mineralne vode Romerquelle od 330 ml koju se povezuje sa slučajem u Rijeci. Bočice iz navedene serije se povlače s tržišta u interesu javnog zdravlja. Nastavljamo pružati punu podršku nadležnim institucijama u poduzimanju koraka za zaštitu javnog zdravlja. Svim pogođenim sugrađanima želimo brz i potpun oporavak“, priopćili su iz Coca-Cole.

Državni inspektorat objavio rezultate analize bočica Coca-Cole

Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata izvijestila je o zaprimanju izvještaja HZJZ-a o kontroli uzoraka Coca-Cole.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Državni inspektorat, sanitarna inspekcija zaprimila je od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ispitni izvještaj o kontroli uzorka:

  • Coca cola, orginal taste, gazirano osvježavajuće bezalkoholno piće, 500 ml, 11/10/23 s rokom trajanja 11.04.2024.( LOT-a 11/10/23)
  • Coca cola, original taste, pakirano u PET ambalažu, 2 l – 31.03.24.LZC 30.09.23. W07
  • Coca cola, zero, gazirano osvježavajuće bezalkoholno piće, 2 l – 29.03.24.LZC 28.09.23. B40

    koji su uzeti sa samoposlužnog aparata i iz maloprodajne trgovine u Zagrebu.

    Sva tri uzorka dostavljena na analizu, analizirana su na pH-vrijednost, metale i metaloide, aditive i perklorate.


    Utvrđena pH-vrijednost nema sposobnost izazivanja učinka nagrizanja sa simptomima pečenja i boli u probavnom traktu, a ostali ispitani parametri sukladni su propisanim vrijednostima te se na temelju istih uzorak smatra zdravstveno ispravnim.