DVD Karanac i Petlovac dobili nova vozila povodom Dana vatrogastva

Jučer, povodom Dana vatrogasaca iliti svetog Florijana, vatrogascima diljem Hrvatske dodjeljena su nova vozila, od čega ukupno 75 kombija i 15 interventnih vatrogasnih vozila. Između ostalih, po novo vozilo dobila su i dva baranjska dobrovoljno vatrogasna društva i to iz Karanca i Petlovca.

DVD Petlovac i DVD Karanac, dobili su po kombi vozilo, kao i preostalih devet DVD-ova s područja Osječko-baranjske županije.

Svečana primopredaja bila je u prostoru Državne vatrogasne škole u Zagrebu, na kojem je prisustvovao i premijer Andrej Plenković.

Interventna vozila su nabavljena u sklopu projekta „Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH“. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program konkrentnosti i kohezija. Prijavitelj projekta je Ministarstvo unutarnjih poslova, a isti se provodi u suradnji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom.

Ovo je ukupno treća podjela vozila iz navedenog programa te će ukupno u sve 3 podjele biti isporučeno 49 od 94 vozila.

Kombi vozila su nabavljena temeljem Ugovora o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica za 2019. godinu, zaključenog između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice te Programa opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica za 2019. godinu.

Ovo je prva podjela vozila temeljem navedenog ugovora, a isporučena su kombi vozila Opel Vivaro. Planirana je nabava još 58 pick-up vozila koja će biti isporučena do kraja lipnja 2021. godine.