Edukacija učenika o sigurnom sudjelovanju u prometu održana u OŠ Šećerana

Policijska postaja Beli Manastir u suradnji s Osnovnom školom Šećerana i autoškolom Gas iz Bilja organizirali su edukaciju o sigurnom sudjelovanju u prometu za osnovnoškolce.

Održano je predavanje za 20 učenika prvih, šestih i sedmih razreda OŠ Šećerana te su na poligonu praktično učili kako sigurno upravljati biciklom i ponašati se kao pješak.

,,Danas imamo aktivnost osposobljavanja upravljanja biciklom za naše učenike. Na taj način želimo sigurnost način učenicima koji su najranjiviji u prometu i dati im osnove kako bi što sigurniji”, istaknula je Đurđica Petrović, ravnateljica Osnovne škole Šećerana.

,,Od izuzetne je važnosti da roditelji, neprestano educiraju svoju djecu o primjerenom ponašanju u prometu. Redovito ih treba podsjećati na važnost poštovanja prometnih propisa, ali i na mogućnost nepoštivanja tih istih propisa od strane drugih sudionika prometa te na potrebu za povećanim oprezom. Djeca su kao spužve koji upijaju sve što vide i čuju, a roditelji trebaju svom djetetu najbolje pokazati kako se treba ponašati u prometu vlastitim primjerom i to tako što će se ponašati u skladu s prometnim pravilima i tako demonstrirati dodatnu razinu opreza, čak i prilikom poštivanja prometnih propisa”, dodao je Žarko Jurak, policijski službenik PP Beli Manastir.