Ernestinovačkim parkom odjekivali dječji osmjesi i radost

Učili plesti i tkati, runiti kukurz, hodati na štulama i još mnogo toga

Prva postaja ovogodišnjega najvećega kontinentalnog obiteljskog Festivala Zemlja bez granica jučer (srijeda) održana je u Ernestinovu u Parku skulptura.

U čak 19 radionica sudjelovao je veliki broj djece, njihovih roditelja, baka i djedova koji svojim osmjesima i oduševljenjem najbolja su potvrda uspješnosti Festivala koji je prvi puta održan u ruralnoj zajednici.

Bio je užitak gledati obitelji kako zajednički sudjeluju u radionicama starih zanata, strpljivo uče nove vještine poput hodanja na štulama i runjenja kukuruza te nove tehnike ručne izrade svijeća, pletenja, tkanja, modeliranja glinom, crtanja kloforilom i izradom slika od mahovine. Naravno, bilo je tu i „medernijih“ radionica društvenih igara i 3D modeliranja, plesa, klaunske školice, čajanke s princezama i oslikavanja lica, ali i zdravih i ukusnih zalogaja iz dječjega restorana Ernestina gdje su goste posluživala djeca-polaznici radionica. Sva su djeca mogla dati svoj doprinos i oslikavanju velike zastave djece koja će se nastaviti oslikavati na sljedećim postajama Festivala krajem kolovoza.

Festival organizira Udruga Breza uz podršku Osječko-baranjske županije i Zaklade „Hrvatska za djecu“ te Gradova Valpovo, Beli Manastir i Đakovo kao i Općine Ernestinovo i uz medijsko pokroviteljstvo (Televizija Slavonije i Baranje, Osječka TV, Đakovo Live, Glas Slavonije, Slavonski radio, Radio Valpovo, Radio Baranja te portali: Osijek031, Osijek express, SiB, Moje Đakovo, Valpovština info, Baranja info).