Europsko prvenstvo u streljaštvu u dvorani Gradski vrt

foto:Press

“Europsko prvenstvo u streljaštvu zračnim oružjem 10m (pištolj, puška, pokretna meta) će se održati od 16. – 25.03.2019. godine u nastavno športskoj dvorani Gradski vrt. Streljana Pampas i streljački kapaciteti grada Osijeka u svijetu uživaju veliki ugled te smo zato i dobili organizaciju ovog prvenstva”, izjavio je Zoran Ćelić direktor organizacije natjecanja.

47 zemalja, 1000 natjecatelja, 9 dana
“Imamo priliku organizirati jedno veliko natjecanje u gradu Osijeku, Slavoniji i Baranji, Hrvatskoj. Iznimno smo ponosni na tu priliku koju smo dobili i mogu reći da imamo potvrdu od 47 zemalja iz Europe da će biti sudionici našeg natjecanja. Oko 1000 ljudi će biti u gradu Osijeku i okolici desetak dana od 16.03 – 25.03.2019. velika nam je čast da to možemo organizirati i moram se pohvaliti da smo u suradnji s gradom, županijom i turističkom zajednicom športskim objektima i svima koji su uključeni u organizaciju u gradu Osijeku i okolici naišli na razumijevanje i podršku za ovaj naš projekt.

Ono što je razlika od prijašnjih natjecanja je to da finalna natjecanja neće ići odmah poslije kvalifikacija nego smo sva finalna natjecanja ostavili za kraj i samim time smo osigurali direktan televizijski prijenos kako na HRT tako i na ostalim televizijama i imat ćemo direktan live prijenos prema Europskoj televiziji. Očekujem jednu lijepu prezentaciju športa, grada Osijeka, Osječko Baranjske Županije i naravno Republike Hrvatske”, izjavio je Hubert Kišpal – Predsjednik organizacijskog odbora.

“Iznimno nam je drago što se natjecanje održava upravo na našim objektima na streljani i u novoj dvorani, djelatnici športskih objekata su uložili velike napore da se to natjecanje održi i sigurni smo da će svi biti zadovoljni te da će natjecatelji uživati”,izjavila je Nataša Brčić, direktorica športskih objekata.

Turistički info pult na borilištu
“Turistička zajednica grada Osijeka uključuje se sa zadovoljstvom ne samo zbog svog sportskog već i radi turističkog i promidžbenog značaja. Veliki broj posjetitelja, natjecatelja će devet dana biti gosti u Osijeku gradu koji iz godine u godinu bilježi sve značajnije turističke rezultate i ostvaruje sve veći broj dolazaka i noćenja gostiju u našem gradu. Radi toga će turistička zajednica grada Osijeka osmisliti prostor na sammom borilištu kao jedan turistički info pult gdje će se svi natjecatelji moći upoznati s turističkim značajkama grada Osijeka. Isto tako ćemo osigurati i fakultativne šetnje gradom odnosno razgled grada budući da se natjecanje odvija više dana za sve zainteresirane koji će s našim stručnim vodičima moći doživjeti Osijek.

Streljaštvo u gradu je značajno u turističkom smislu zato što je Građansko streljačko društvo Osijek najstarije sportsko društvo u Osijeku i u Hrvatskoj. Streljaštvo u Osijeku je kroz povijest uvijek bilo u vrhu sportskih rezultata a i danas u Osijeku pokazuje da može privući natjecatelja iz cijele Europe”, zaključio je direktor Turističke zajednice grada Osijeka Saša Uranjek.

Grad Osijek će biti iznimno posjećen
“Grad Osijek svih ovih godina je bio pohvaljen kao izvrsni domaćin sportskih natjecanja tako smo prošlu godinu imali niz događanja iz raznih sportova, nogometa, rukometa, košarke, Davis Cupa, gimnastičkog svjetskog kupa, jako puno događanja koja su obilježila prošlu godinu. Ovu godinu započinjemo s Europskim prvenstvom u streljaštvu koje se već četvrti put održava u Osijeku, 85′, 2009′ i 2013′ godine no prvi puta se održava u dvorani Gradski vrt. Ono što najviše veseli je podatak da nam dolaze deset dana u grad sudionici iz 47 zemalja, gotovo 600 natjecatelja, 200 službenih osoba tako da su svi značajni kapaciteti u gradu Osijeku popunjeni. Dobili smo informaciju i da su u Valpovu, Belom Manastiru i u gradu Vukovaru također smještajni kapaciteti popunjeni. Grad Osijek će u to vrijeme biti iznimno posjećen i ovo je svakako veliki iskorak za ovaj sport u našem gradu”, rekao je Boris Piližota – Zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka

“Prvi gosti dolaze već 13,14.03. i to nama drage zemlje, zanimljive i egzotične, poput Armenije, Ukrajine i Švedske koji će doći nekoliko dana ranije i trenirat će s nama u našoj zračnoj streljanina Pampasu. U dvoranu Gradski vrt ulazimo već od 11. ožujka, od toga datuma neki sportovi su izmješteni kako bi se dvorana mogla pripremiti za ovo natjecanje i radi toga se dodatno zahvaljujemo i gradu i zajednici i klubovima na razumijevanju.

Veliki dolasci kreću od 15.03 navečer i sreća je da svi natjecatelji ne dolaze taj dan i da ostaju do kraja jer bi onda apsolutno baš svi kapaciteti grada Osijeka, Valpova, Belog Manastira i Vukovara ne bi bili dovoljni. Program otvorenja 17. ožujak, mala dvorana Gradskog vrta, 47 zemalja i oko 600 sportaša bit će jedna prekrasna slika za prenijeti u svijet. I opet je Osijek u nečemu prvi, finalna gađanja seniorska su izmještena s dana kada su kvalifikacije i skupljaju se sva seniorska finala za završna dva dana za vikend te će to biti najatraktivnije za javnost”, zaključio je Zoran Ćelić – direktor organizacije natjecanja.