Europsko prvenstvo u streljaštvu zračnim oružjem “EPSO 2019” počinje 16. ožujka

foto:EPSO

Europsko prvenstvo u streljaštvu zračnim oružjem “EPSO 2019”, u disciplinama 10 m – pištolj, puška i pokretne mete održat će se u Osijeku od 16. do 25. ožujka, pa je tim povodom jučer je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program natjecanja. Konferenciji je nazočio i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović koji je rekao kako su Grad Osijek i Osječko-baranjska županija spremni za organizaciju velikih natjecanja, što je i ovo Europsko prvenstvo. Benefiti koje donose takve smotre puno su veći od uloženog novca, jer osim natjecateljskog značaja imaju i veliku ulogu u turističkoj i ukupnoj prezentaciji ovog područja Hrvatske.

Nakon 1985., 2009. i 2013., Osijek će tako po četvrti puta ugostiti najbolje europske strijelce. Prethodna tri natjecanja održana su na Streljani Pampas, dok će ovo biti prvo koje je upriličeno u Nastavno-sportskoj dvorani Gradski vrt.

Organizator Europskog prvenstva, Građansko streljačko društvo Osijek 1784, najavljuje dolazak 590 strijelaca (seniora i juniora) te 207 službenih osoba (treneri, voditelji, predsjednici saveza) iz 47 zemalja, obuhvaćajući time, praktički, cijeli kontinent.

Prvog dana je na rasporedu službeni trening, dok se natjecanja održavaju od 17. – 24. ožujka s početkom u 9:00 sati i s kraćim prekidima traju do kasnih poslijepodnevnih sati. Službeno otvorenje “EPSO 2019” je 20. ožujka u 18:30 sati te se pozivaju svi ljubitelji streljaštva, kao i ostali građani Osijeka i županije da svojom nazočnošću uveličaju ovaj događaj, ali i redovito posjećuju natjecanja na najuglednijoj ovogodišnjoj sportskoj priredbi u ovom dijelu Hrvatske. Ulaz na sva natjecanja je besplatan.

Sudionici će se natjecati u ukupno devet disciplina. Hrvatska reprezentacija nastupit će s 24 natjecatelja, od kojih su petero članovi GSD-a Osijek 1784: senior Uroš Kačavenda (10 m pištolj) te juniori Leon Luka Ćelić, Filip Zadravec, Borna Butković i Marijana Matea Štrbac (svi 10 m pištolj).