Facebook najavio još dublju povezanost s Instagramom

Facebook glavnu platformu prisnije povezuje s Instagramom i Messengerom kroz jedinstveni Accounts Center, koji se počeo testirati s početkom listopada te bi trebao ponuditi zanimljive novosti kad službeno ugleda svjetlo dana.

Jer, Accounts Center trebao bi povezati tri aplikacije u jednu, što znači da se story objavljen na jednoj od njih vidi na Instagramu i Facebooku istovremeno. Istina, to nije ništa novo, postoji i sad, ali kroz posebno povezivanje u postavkama korisničkog računa. Zato je novost to što će postojati jedinstven način prijave, kao i način za povrat eventualno izgubljene lozinke.

Sve to bit će iznimno bitno u trenucima kad se predstavi Facebook Pay kasnije ove godine. I on će biti dio Accounts Centera, ali za početak samo u Sjedinjenim Američkim Državama. Njegova glavna odlika bit će u tome što se samo na jednom mjestu ostave podaci za plaćanje i potom se mogu obavljati transakcije na svakoj platformi – Instagramu i Facebooku.

Naravno, povezivanje korisničkih računa tih platformi nije obavezno pa nitko ne treba unaprijed paničariti kako ih Facebook tjera na nešto. To je mogućnost kojom se mogu koristiti oni kojima je primarno ne gubiti vrijeme, posebno ako su podosta aktivni na svakoj od platformi pa im odgovara jednostavno i pregledno ih povezati.

A takvima bi se moglo svidjeti što čak mogu sinkronizirati promjene profilne fotografije i imena pa se odmah u željenom obliku to može vidjeti na obje platforme. S vremenom bi se trebalo omogućiti još personaliziranih detalja, koji bi se trebali svidjeti korisnicima, a takvih će biti, posebno kad je riječ o poslovnom svijetu, influenserima i iznimno aktivnim korisnicima.

Jasno je da se Facebook trudi sve svoje platforme povezati na jedinstven način i to nije nimalo loše, posebno u situaciji kad se bilježi sve češći bijeg mladih s Facebooka, ali i nedovoljna zainteresiranost za Messenger, kao i direktne poruke na Instagramu. Spajanje svih platformi, koje imaju razne prednosti u odnosu na druge, stvorit će jednu uravnoteženu cjelinu.