Gazdinski krug DZMH-a je po drugi puta donirao građevinski materijal Petrinji

Gazdinski krug DZMH, koji je među prvima reagirao na potres prošle godine u prosincu, organizirao je akciju za pomoć unesrećenima. Iz značajne novčane svote koja je prikupljena je opet kupljen građevinski materijal, koji je dostavljen na stradalo područje.

Nakon prošlogodišnjeg potresa u prosincu mogli smo svjedočiti jednom takvom zajedništvu koje je za primjer svima. Humanitarne organizacije, vjerske zajednice i mađarske udruge su dostavljale donacije potrebitima u Petrinji.

I Gazdinski krug DZMH je organizirao dobrotvornu akciju u kojoj je sudjelovalo više od 80 što članova udruge, što simpatizera, zahvaljujući kojima je sakupljeno više od 20 tisuća kuna za pomoć stradalima u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Jedna obitelj iz Petrinje je bila smještena u Karancu, s njima su voditelji Gazdinskog kruga uspostavili kontakt, pa su na taj način iz prikupljenih novčanih sredstava kupili ono što je stradalima baš bilo najpotrebnije; tako su u prvom krugu kupljene grijalice i folije, kako bi barem malo olakšali zimsku hladnoću ljudima koji su ostali bez svojih domova i bili smješteni u stambene kontejnere, transport je na sebe preuzelo gospodarstvo Sabo.

Akcija Gazdinskog kruga se nastavila, pa su tako prošli tjedan stradalnike u potresu pomogli građevinskim materijalom.  Od Valentine Peter, djelatnice Gazdinskog kruga smo doznali da su u stradalo područje dostavili blokove, cement i slične potrepštine koje je Zdenko Velić, petrinjski vatrogasac, preuzeo kako bi materijal dalje podijelio onima kojima je najpotrebniji.