Google Maps preuzet 5 milijardi puta na Google Play Storeu

Google Maps iznimno je korisna aplikacija jer se ažurira svakodnevno i pomaže u najnezgodnijim situacijama u većem dijelu svijeta, a da to znaju cijeniti i korisnici potvrđeno je velikim uspjehom – preuzeta je pet milijardi puta na Google Play Storeu. Nije to uspjelo brže no što je YouTube došao do tolike brojke preuzimanja, ali zato je Maps stigla prije Google aplikacije, što dovoljno govori kakvi su prioriteti korisnika.

Naravno, netko može reći i da Google Play Service ima pet milijardi preuzimanja, ali to se ne računa jer se unaprijed postavlja i bez njega nema svih tih aplikacija, pa nije u redu uspoređivati s ostalima. Također, nije ni potpuno jasno kako Google broji preuzimanja, ali kad se pogleda opis Mapsa, vidi se da ima više od pet milijardi preuzimanja, da je nadopunjena 7. ožujka ove godine posljednji put, a nudi i druge detalje same aplikacije, kao dopuštenja koja traži prilikom instalacije.

Kako god bilo, veliki je uspjeh dosegnuti toliki broj preuzimanja i za mnoge je to potpuno nestvarno. Tek se Facebook i njegove usluge mogu mjeriti s tim, pokoja hit igra i kineske aplikacije. Svi ostali su “obični smrtnici” u tom svijetu gdje vladaju velikani kao Google, Facebook, Apple, Microsoft ili Amazon.

Naravno, Maps ne bi bila tako uspješna da nije kvalitetna aplikacija, a jest. Osim što pomaže da nađemo odredište, pomaže i pronaći zanimljivosti “po putu”. Kao restorani, kafići, muzeji, trgovine, ljekarne, kolodvori, zračne luke i cijeli niz pojedinosti može se pronaći na njoj. Najbolje od svega je što se razvija u realnom vremenu pa se rijetko može dogoditi nešto što bi nas iznenadilo.

Posljednja zanimljivost je i to da kroz Google My Business vlasnici objekata na Maps mogu odgovarati na recenzije koje ostavljaju korisnici, što je iznimna stvar jer ponekad oni imaju pitanja u kojima pokušavaju riješiti neke probleme ili se žale zbog negativnih iskustava pa odgovor samog vlasnika može uliti povjerenje.