Google Maps za iOS dobio mogućnosti za prijavu nesreća i radara

Google je za Maps aplikaciju odlučio iOS korisnicima omogućiti neke popularne stvari s Waze aplikacije, a ujedno predstavlja i cijeli niz noviteta kao što je poboljšana prijava incidenata u prometu, što uključuje zatvroene prometnice ili otežano prometovanje zbog vremenskih uvjeta na cestama ili situacija u kojima su prometnice zbog nekih razloga oštećene.

Dakle, ovime se samo nastavlja Googleovo poboljšanje svoje aplikacije prebacivanjem najboljih stavki s Waze aplikacije, dosad nepostojećih na popularnijoj Maps. Sad će i iPhone vlasnici moći doći na svoje jer poveći dio njih koristi Maps, bilo na tim uređajima, bilo kroz integraciju s Apple CarPlay.

Time se samo nastavlja ono čemu svjedočimo od lipnja 2013., kad je za 1,3 milijarde američkih dolara Google preuzeo Waze. Odmah u startu se omogućilo da kada korisnik prijavi nesreću, građevinske radove, zastoj na cesti i slično podaci će se pojaviti u Google Maps aplikaciji za Android i iOS.

Sama integracij dviju aplikacija dodatno se poboljšala u ožujku 2015., nakon objave da će Waze postati standardna aplikacija unutar Google Mobile Services. Naravno, sve to dodatno je pomoglo da Maps postane još bolji proizvod jer Waze je oduvijek poznat po aktualnosti, odnosno, slanju informacija korisnicima u realnom vremenu. Tako nešto dobili su i Maps korisnici, a poboljšanja se nastavljaju svih ovih godina pa su obje aplikacije izvukle najbolje.

Tako nešto Waze je uspio jer je omogućio korisnicima međusobnu komunikaciju te samim time pružanje informacija o stanju na cestama, savjetima kako se snaći i na što pripaziti u datom trenutku. Nešto slično kao što je bio slučaj, a i još je, pri javljanju u radijske emisije svakog dana.

Pozitivno je u konačnici što Google napokon sve najbolje iz obje aplikacije nudi na jednom mjestu, ne samo za Android već i iOS korisnike.