Grad Beli Manastir nagradio učenike za izvrsne rezultate na državnim natjecanjima

Gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob i njegov zamjenik Goran Hes jučer su u prostorijama gradske uprave ugostili učenike Prve srednje škole Beli Manastir koji su ostvarili izvrzne rezultate na državnim natjecanjima te im dodjelili nagrade.

Srednjoškolci su postigli vrhunske rezultate na državnom natjecanju iz informatike, na kojemu je Zoltan Palinkaš osvojio prvo mjesto u kategoriji razvoja softvera, a Tomislav Vinković i Domagoj Furdi osvojili su četvrto mjesto, također u kategoriji razvoja softvera. Vrhunski rezultati na području informatike postignuti su pod vodstvom profesora informatike Maria Salaia.

Zapažene rezultate na državnoj smotri Lidrano ostvarili su Milana Janković, Sara Sarijević, Manuel Kovač i Erik Miler koji su se svi plasirali u prvih deset mjesta. Uspješnim rezultatima na Lidranu značajan doprinos dala je i profesorica hrvatskog jezika Mirna Glavan Grbež.

Gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob i njegov zamjenik Goran Hes nagrađenim srednjoškolcima uručili su simbolične poklone – bon od 300 kuna koji mogu ostvariti u trgovini Centar tehnike u Belom Manastiru i sezonsku kartu za ulaz na gradske bazene u Belom Manastiru. Zoltan Palinkaš, zbog svojih iznimnih rezultata, nagrađen je bonom od 500 kuna.