Grad Beli Manastir objavio preventivne mjere za sprječavanje širenja zaraze virusom Covid-19

foto: MB Press

Grad Beli Manastir izdao je danas priopćenje vezano uz mjere preventive i sprječavanja širenja zaraze virusom COVID-19 na području grada Belog Manastira.

Priopćenje Grada Belog Manastira prenosimo u cijelosti

Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 13. ožujka 2020. godine donijela je Odluku o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu kojom je u uvjetima proglašene epidemije na području Republike Hrvatske između ostalog obustavila i redovni rad vezan uz prijam djece u ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja.

Istom Odlukom obustavljen je rad svih vrtića i jaslica i na području Grada Belog Manastira počevši od 16. ožujka 2020. godine pa sve do opoziva iste Odluke.

Zaposlenici ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnih škola dužni su osigurati prihvat djece koja pohađaju ustanove predškolskog odgoja i obrazovanja ili razrednu nastavu u slučajevima kad su oba roditelja zaposlena i ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece.

Zaposlenici vrtića na području Grada Belog Manastira obvezni su dolaziti na radno mjesto te nastaviti s redovnim radom u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, kao i uz pridržavanje svih preporuka vezanih za prevenciju i zaštitu širenja zarazne bolesti.

Molimo sve sugrađane da se pridržavaju preporučenih mjera prevencije vezanih uz higijenu ruku i mjera samoizolacije jer na taj način pomažu očuvanju povoljne epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj, te doprinose očuvanju svoga zdravlja kao i zdravlja drugih članova svoje obitelji, suradnika i ostalih građana.

Apeliramo na građane Grada Belog Manastira da se u cilju samozaštite ne odazivaju i ne sudjeluju na javnim okupljanjima bilo koje vrste.

Epidemiološka situacija na području Grada Belog Manastira je povoljna te samo zajedničkim naporima i prevencijom možemo doprinijeti njezinom održanju.

Još jednom pozivamo sve građane da se pridržavaju svih smjernica i uputa koje se svakodnevno ažuriraju na web stranici: https://civilna-zastita.gov.hr/