Grad Beli Manastir otvorio prijave za novčanu pomoć uslijed posljedica koje su se dogodile 30. svibnja

Grad Beli Manastir je objavio Javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za ublažavanje i otklanjanje posljedica izazvanih poplavom na području Grada Belog Manastira od 30. svibnja 2023. godine.

Javni poziv je namijenjen izravno pogođenim stanovnicima Grada Belog Manastira pogođenim oborinskom poplavom, odnosno stanovnicima ulica Karanačka, Slavonska, Ruđera Boškovića, Branka Gavelle, Ivana Kozarca, Stjepana Brodarića te u Osječkoj ulici od kućnog broja 6 do kućnog broja 30 – samo parni brojevi, kod kojih je nastala materijalna šteta izazvana oborinskom poplavom na području Grada Belog Manastira od 30. svibnja 2023. godine.

Novčana pomoć se može dodijeliti fizičkoj osobi koja:

• je vlasnik ili suvlasnik objekta oštećenog poplavom od 30. svibnja 2023. godine,

• ima objekt oštećen poplavom i nalazi se u području Grada navedenim u točki II. ovog Javnog poziva,

• ima prijavljeno prebivalište na toj adresi na dan 30. svibnja 2023. godine,

• nije ostvarila pravo na naknadu štete preko osiguravajućeg društva ili na drugi način

• nema dugovanja prema Gradu Belom Manastiru po bilo kojoj osnovi.

Za dodjelu novčane pomoći svi potencijalni prijavitelji koji ispunjavaju uvjete mogu ostvariti novčanu pomoć u iznosu od :

• 664,00 EUR za štete na stambenim objektima, odnosno prostorijama u kojima se trajno boravi

• 400,00 EUR za štete na nestambenim prostorima kao što su podrumske, pomoćne prostorije, garaže, alatnice i slično i na pokretninama u nestambenim prostorima poput opreme, namještaja i bijele tehnike.

Tekst Javnog poziva i obrasci za prijavu dostupni su linku https://www.beli-manastir.hr/javni-poziv-otklanjanje-posljedica-izazvanih-poplavom/.

Javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za ublažavanje i otklanjanje posljedica izazvanih poplavom na području Grada Belog Manastira od 30. svibnja 2023. godine možete preuzeti ovdje.

OBRASCI:

  1. Prijavni obrazac možete preuzeti ovdje.
  2. Izjavu o naknadi štete preko osiguravajućih društava možete preuzeti ovdje.