Grad Beli Manastir: Poziv za dostavu prvog priopćenja o stanju poljoprivrednih kultura, odnosno šteta prouzrokovanih sušom

Radi utvrđivanja mogućih šteta od posljedica nepovoljnih vremenskih uvjeta prvenstveno dugotrajne suše koja je prema dostupnim informacijama dovela do oštećenja pojedinih ratarskih, povrtlarskih, voćarskih kultura, a koja bi se mogla odraziti i na visinu prinosa, upućujemo Vam ovaj poziv.

U svrhu prikupljanja podataka molimo Vas da nam informativno dostavite Vaše viđenje stanja pojedinih ratarskih, povrtlarskih, voćarskih kultura u Vašem OPG-u /pravnoj osobi, odnosno da li procjenjujete da je šteta na Vašim kulturama veća od 30 %.

Navedeni podaci ne smatraju se prijavom štete od prirodne nepogode, koja slijedi po možebitnom proglašenju, dovoljno popuniti obrazac dostupan na www.beli-manastir.hr sa sljedećim podacima:

  • Podatke o vlasniku
  • Podatke o površini i vrsti kulture zahvaćene sušom,
  • Procijenjenu štetu postotku
  • Moguće Fotografije stanja.

VAŠU INFORMACIJU O STANJU KULTURA– prvo priopćenje, možete dostaviti na e-mail: infograd@beli-manastir.hr 

Kako bi smo informaciju i stanje kultura mogli dostaviti na daljnji postupak Povjerenstvu za procjenu štete od prirodnih nepogoda na području OBŽ te zatražiti proglašenje prirodne nepogode, molimo Vas da Vaše prvo priopćenje dostavite zaključno s 3. rujna 2022. godine do 12,00 sati.

Obrazac možete preuzeti ovdje.

Poziv na dostavu podataka možete preuzeti ovdje.