Grad i policija zajedno za veću sigurnost građana

Gradonačelnik Tomislav Rob i načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece danas su svečano potpisali Sporazum o suradnji na provođenju i financiranju preventivnog projekta “Zajedno više možemo” na području Grada Belog Manastira.

,,Ovaj sporazum je nastavak dobre suradnje s Gradom Belim Manastirom. Time Grad pomaže policiji i sufinancira promidžbene materijale – letke, svijetla za bicikle, prsluke i drugo za preventivne akcije policije”, rekao je načelnik Bece.

Zabilježen je sve veći porast prevara i internetskih prevara ponajviše osoba treće životne dobi za što će se provoditi preventivne aktivnosti: ,,Prvenstveno se radi o imovinskim deliktima koji najčešće pogađaju građane, a to su krađe i prevare najčešće starijih osoba. Cilj je sprečavanje i obučavanje građana samozaštitnom ponašanju kako bi prevara bilo što manje”, naglasio je Bece.

,,Ovaj sporazum se potpisuje godinama, a krenuli smo s uređenjem prostorija za izdavanje dokumenata, zatim rješavanje pristupa invalidnih osoba, zatim suradnja prema djeci i biciklista. Suradnja s Policijskom postajom Belim Manastir je odlična i svakodnevna. I dalje ćemo raditi preventivno”, istaknuo je gradonačelnik Rob.

Dobra suradnja je rezultirala povećanim nadzorom dječjih igrališta i noćnih klubova te smanjenjem delikata na tim područjima.

Gradonačelnik Rob je istaknuo kako je idući korak povezivanje videonadzora Grada u dežurstvo Policijske postaje Beli Manastir. ,,Tako da će ove kamere koje bilježe registarske oznake preko 130 km/h brzine prevenirati i znat ćemo tko nam ulazi i izlazi iz grada te će to biti dovoljno da zaštitimo naše građane i imovinu te povećamo sigurnost”, zaključio je Rob.