HDZ s Robom i snažnom listom ide po još jednu pobjedu u Belom Manastiru

Kontinuitet kvalitetnih projekata, suradnje i uključivosti nastavit će se i u idućem mandatu. Program iza kojeg stoji aktualni gradonačelnik i kandidat za novi gradonačelnički mandat Tomislav Rob te snažna lista imena kao budućeg Gradskog vijeća jamče građanima nastavak razvoja Belog Manastira s prigradskim naseljima.

Listu nosi Tomislav Rob, dragovoljac Domovinskog rata, otac dvoje djece i posljednje četiri godine gradonačelnik Belog Manastira. U Robovu mandatu Beli Manastir bilježi pozitivne trendove, započete su brojne kapitalne investicije, a grad je komunalno uređen.

Drugo mjesto na listi zauzeo je Igor Pavelić, vijećnik Gradskog vijeća u prošlom sazivu te ugledni veterinar rođen 1967. godine u Osijeku. Osnovnu je školu završio u Branjinom Vrhu i Šećerani, a srednju strukovnu za zanimanje veterinarski tehničar u rodnom Osijeku. Diplomirao je na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu i stekao zvanje doktora veterinarske medicine te je zaposlen u struci. Oženjen je, otac dvaju sinova i s obitelji živi u Branjinom Vrhu. Ljubitelj je prirode, bavi se lovstvom i lovačkim psima, a aktivan je član LD “SOKOL” Branjin Vrh.

Treći na listi za Gradsko vijeće je Damir Paulić, diplomirani ekonomist, rođen 1962. godine u Belom Manastiru. Radno iskustvo stekao je u državnoj službi, na upravljačkim pozicijama, u upravama više trgovačkih društava, a radio je i na investicijskim projektima te razvoju poslovnih modela. Također, sudjelovao je u izradi zakonskih propisa iz stručnog djelokruga svoje struke čime je dokazao dobro poznavanje zakonske građe iz područja državne uprave te trgovačkih i porezno financijskih propisa. Trenutno je zaposlen kao direktor Baranjske čistoće d.o.o. Oženjen je, a sa suprugom i troje djece živi u Belom Manastiru.

Najmlađa na listi je Mia Šipek, rođena 1997. godine u Osijeku. Opću gimnaziju završila je u Belom Manastiru, a trenutno je studentica treće godine preddiplomskog studija Marketing. Ponosna je na sudjelovanje u Projektu za pomoć hrvatskim braniteljima slabijeg imovinskog stanja iz Baranje koji joj je omogućio upoznavanje sa strukom. Politički uzor joj je pokojni otac Saša Šipek, dugogodišnji vijećnik Gradskog vijeća Grada Belog Manastira, čijim stopama nastavlja u svojoj političkoj karijeri.

Peti na listi je Zoran Lovrenčić, profesionalni vatrogasac zaposlen u JPVP Grada Belog Manastira, rođen 1980. godine u Kneževu. Oženjen je i otac dvoje djece, a s obitelji živi u Belom Manastiru.

Mnogima dobro poznato lice sa sportskih terena je i Siniša Jukopila, član IO Nogometnog središta Beli Manastir, član Odbora za šport pri HDZ-u i član županijske Skupštine nogometnog saveza. Rođen je 1978. godine u Kneževu. Srednju školu završio je u Osijeku gdje je stekao zvanje tehničara za elektro-strojarstvo. Aktivno je igrao nogomet u nekoliko klubova poput NK Osijeka, HNK Vukovara ’91, ŠNK Baranja Belje gdje je obavljao i funkciju predsjednika kluba. Trenutno je zaposlen u Croatia osiguranju d.d. u kojem se može pohvaliti da je izabran u top pet zastupnika društva. Oženjen je i sa suprugom i dvoje djece živi u Belom Manastiru.

Sedmi kandidat za ulazak u Gradsko vijeće je Ivan Šutalo, cijenjeni pripadnik MUP-a, rođen 1952. godine u Baranjskom Petrovom Selu. Osnovnu i srednju školu završio je u Donjem Miholjcu gdje je stekao zvanje poljoprivrednog strojara. Do 1976. godine radio je u miholjačkom pogonu Borova, nakon čega se zapošljava u MUP-u i radi na različitim policijskim poslovima. Završio je i Višu kriminalističku školu te stekao diplomu sa zvanjem pravnik kriminalist, a u MUP-u se zadržao sve do umirovljenja. Stanuje u Belom Manastiru.

Još jedno poznato lice iz prošlog saziva Gradskog vijeća je i Ivana Kišćinal, inače predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Beli Manastir. Rođena je 1981. godine u Osijeku te je diplomirana inženjerka prehrambene tehnologije i procesnog inženjerstva i učiteljica kemije. Zaposlena je u Županijskoj razvojnoj agenciji OBŽ na mjestu savjetnika za operativni program Konkurentnost i kohezija te Program ruralnog razvoja OBŽ. Udana je, majka dvije kćeri, a s obitelji živi u Belom Manastiru.

Boris Smijulj, deveti kandidat na listi HDZ-a za ulazak u Gradsko vijeće, rođen je 1987. godine u Osijeku. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku te je stekao zvanje magistra procesnog računarstva. Zaposlen je u sektoru održavanja i investicija. Oženjen je i s obitelji živi u Belom Manastiru, a u slobodno vrijeme uživa u igri sa sinom.

Deseta na listi je Nives Peran, rođena 1980. godine u Mariboru. Završila je Drugu srednju školu u Belom Manastiru za zanimanje ekonomist, a dodatno se educirala za računovođu uz pohađanje niza drugih edukacija. Ima višegodišnje radno iskustvo u privatnom sektoru gdje je bila zaposlena na rukovodećim administrativnim i financijskim pozicijama. Trenutno radi u Centru za socijalnu skrb u Belom Manastiru. Majka je jednog sina.

Vijećnica u prošlom sazivu bila je i Branka Burić, belomanastirska liječnica, rođena 1971. godine u Osijeku gdje je završila Medicinsku školu, a potom i Medicinski fakultet. Vježbenički staž odradila je u KBC-u Osijek, a radila je kao voditelj medicinskog tima na razminiranju u tvrtki Mungos d.o.o. Poslijediplomski studij je završila u Zagrebu te danas radi kao specijalist ginekologije i opstetricije u DZ OBŽ. Također je voditeljica Lige protiv raka Baranja. Majka je 14-godišnjeg dječaka i živi u Belom Manastiru.

Medicinske struke je i Anka Gregoran, medicinska sestra sa završenom Višom medicinskom školom koja je radila u Domu zdravlja Beli Manastir kao glavna medicinska sestra. Rođena je 1957. godine u Dražu. 1998. godine osnovala je Ustanovu za zdravstvenu njegu koja i danas djeluje na području cijele Baranje, a 2004. godine osniva Dom za starije i nemoćne osobe “Baranjsko sunce”, ustanove u kojima su ukupno zaposlene 34 osobe. Potpredsjednica je ŽO Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” OBŽ.

Na listi HDZ-a je i  diplomirana ekonomistica Dragana Roškar, rođena u Osijeku. Gimnaziju je pohađala u Belom Manastiru, a nakon završenog Ekonomskog fakulteta zaposlila se kao vježbenik-stručni suradnik za gospodarstvo u Gradu Belom Manastiru. Trenutno je zaposlena u Baranjskoj čistoći d.o.o.

Vjekoslav Perišin, rođen 1972. godine u Kneževu, četrnaesti je kandidat na listi za ulazak u Gradsko vijeće. Osnovnu i srednju školu završio je u Belom Manastiru, a potom je diplomirao na PTF-u u Osijeku gdje je stekao zvanje diplomiranog inženjera prehrambene tehnologije. Zaposlen je, otac dvaju sinova i s obitelji živi u Belom Manastiru. Aktivno se bavio glazbom u KUD-u B. Manastir te streljaštvom i rekreativnim ribolovom.

Posljednji na listi je Ivan Vlahović, rođen 1986. godine u Osijeku. Završio je srednju Ekonomsku školu u Belom Manastiru, a po zanimanju je majstor dimnjačar. Vlasnik je obrta za dimnjačarske usluge EKO-DIM. Član je Upravnog odbora i predsjednik Ceha uslužnih djelatnosti Udruženja obrtnika Baranje te član sekcije dimnjačara Hrvatske obrtničke komore. Oženjen je, otac jednog djeteta i s obitelji živi u Belom Manastiru.

Program „Nastavljamo…“ kojim aktualno vodstvo Grada Belog Manastira na čelu s Tomislavom Robom nastavlja pozitivne gospodarske trendove i razvoj Belog Manastira i prigradskih naselja jamči kontinuitet kvalitetnih investicija.

Nastavljamo…

s povećanjem potpora mikro i malom poduzetništvu, poticanjem novih zapošljavanja, potporama mladim poduzetnicima te potporama za otvaranje novih poslovnih subjekata,

digitalizaciju gradske uprave. Unaprijedit ćemo postojeće i uvesti nove e-sustave kako bi građanima osigurali brzu, transparentnu i kvalitetnu uslugu,

izgradnju infrastrukture i puno stavljanje u funkciju poslovne zone „Zapad“ uz korištenje EU sredstva i s ciljem proširenja i stavljanja u funkciju poslovne zone „Sjever“,

s podizanjem razine sigurnosti. Izgradit ćemo i obnovit pješačke staze i pješačke prijelaze s uređajima za mjerenje brzine te gradske prometnice, 

poticati poljoprivrednu proizvodnju osmišljavanjem novih mjera u skladu s potrebama naših poljoprivrednika,

brigu za obitelj i djecu. Kroz sufinanciranje besplatnog obroka u školi, izgradnju dječjih igrališta, dodjelu zemljišta za izgradnju obiteljskih kuća, sufinanciranje kamata na stambene kredite te povećanje naknada za novorođenče,

društveno odgovorno i socijalno usmjereno djelovati prema našim najmlađima. Izgradit ćemo novi dječji vrtić u Beljskom naselju, a dječja igrališta u svim našim naseljima ćemo obnoviti ili izgraditi,

s ulaganjima u turizam. Gradit ćemo nove vinske ceste, ulagati u drugu turističku infrastrukturu i jačati Baranju kao turistički brend,

projekte pomoći socijalno ugroženim građanima uz potporu udruga civilnog društva,

odgovorno prema prirodi. Izgradit ćemo sortirnicu otpada, zamijeniti postojeću rasvjetu led tehnologijom te postaviti fotonaponske sustave s ciljem smanjenja troškova održavanja objekata,

s povećanjem uskrsnica i božićnice za umirovljenike te osiguravanjem sredstava za ogrjev najugroženijim skupinama društva,

društveno odgovorno i socijalno usmjereno djelovati prema svima. Izgradit ćemo igralište za kućne ljubimce te novi azil za napuštene životinje,

projekt Zaželi kojim zapošljavamo teže zapošljive žene, a osiguravamo skrb našim starijim i nemoćnim sugrađanima.

Započinjemo…

S uređenjem okućnica za starije i nemoćne osobe bez potpore obitelji.

Nastavljamo…

suradnju. S Vladom RH, s Osječko-baranjskom županijom, poduzetnicima i građanima Belog Manastira s ciljem još snažnijeg razvoja našeg grada.

Cjelokupni program možete pronaći ovdje.