HeadOnEast – kraj godine u šarenilu omiljene manifestacije

U Parku kralja Držislava, kod “školjke”, jučer otvoren je 3. HeadOnEast, manifestacija koja je prvi put osmišljena kao dio programa za vrijeme održavanja Dana hrvatskog turizma u Osijeku 2019. godine. Ovogodišnji program koji će trajati dva dana, posjetiteljima nudi pregršt sadržaja smještenih oko panoramskog kotača u velikim i malim kupolama s bogatom eno i gastro ponudom. Otvorenju su nazočili zamjenik župana Mato Lukić i gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić.

– Ovo je festival energije, boja, svjetla, mirisa, okusa i druženja u kojem ćemo uživati zajedno sa stanovnicima Osječko-baranjske županije, ali i cijele Hrvatske. Iako vremenske i epidemiološke prilike nisu išle na ruku organizatorima, oni su ipak uspjeli prirediti pregršt iznenađenja za sve posjetitelje koje pozivam da nam se pridruže i istraže bogatu ponudu našeg kraja – kazao je zamjenik župana Mato Lukić.

Gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić naglasio je kako je Osijek ove godine središte pravog hedonizma.

– HeadOnEast je kruna ovogodišnjih događanja u našem gradu. Nakon bogatog Adventiranja, a sada i HeadOnEast-a, uskoro nas očekuje i doček Nove godine na glavnom gradskom trgu što je dokaz da Osijek konačno živi punim plućima. Možemo slobodno reći da je on postao nova kontinentalna turistička atrakcija na karti Hrvatske zbog čega pozivam sve sugrađane da se uvjere u kvalitetu naše ponude. Uvjeren sam da ćeš ih jedinstvena gastronomija, priroda, ali i srdačni ljudi osvojiti zbog čega će se sigurno poželjeti vratiti – rekao je Radić.

Pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije Tatjana Roth istaknula je kako je HeadOnEast pravi tango emocija, okusa, glazbe i mirisa.

– Ovo je festival kojeg su iznjedrili Dani hrvatskog turizma 2019. godine, a sada kao zasebna manifestacija uspješno pokazuje svu raskoš ponude Osječko-baranjske županije. Zato pozivam sve goste da nam se pridruže u ovom prekrasnom ambijentu, u festival svjetla, glazbe, okusa i mirisa – zaključila je Roth.