Hollywood u Baranji: Eric Roberts i Michael Paré u siječnju snimaju film u Hrvatskoj

Produkcijska kuća Dream Team Pictures, 5. siječnja 2023. godine, započinje sa snimanjem filma Wrongful death u Belom Manastiru. Novi triler Wrongful death potpisuje redatelj Vjekoslav Katušin, scenarij Miroslav Trčak, a u filmu glume slavni holivudski glumci Eric Roberts i Michael Pare te Isabella Brenza, Alexander Man, Raquel Montes, Monique Bartnik, Jenny Paris, Alona Hertha, Kristijan Glavaš, Mario Zelić…

Vjekoslav Katušin, hrvatski producent s njemačkom adresom, koji je u Hrvatskoj već snimao s Ericom Robertsom, Tomom Sizemoreom i Costasom Mandylorom, od siječnja 2023. započinje sa snimanjem filma Wrongful death s dvojicom hollywoodskih veterana, a trenutno se završavaju posljednje pripreme seta za snimanje u Baranji.

– Film Wrongful death je treći film kojeg snimam u Hrvatskoj i drugi koji će se snimati na području Baranje. Triler Wrongful death okuplja neke od poznatih glumaca filmske industrije kao što su Eric Roberts i Michael Paré te mlade glumačke snage Isabella Brenza, Raquel Montes i Jenny Paris – rekao je Katušin te ističe:

– Uživam u baranjskom životu i krajoliku te koristim svaku priliku da dovedem svoje poznate prijatelje i suradnike da upoznaju ovaj prelijepi dio Hrvatske.

Redatelj je posebno ponosan i na činjenicu što će cijeli film biti snimljen u Belom Manastiru i okolici, gdje se sada završavaju posebne pripreme oko uređivanja nekoliko filmskih setova te će se kompletna ekipa zadržati u Baranji tijekom cijelog vremena snimanje filma.

– Tako sam i prošle godine ugostio poznatog glumca i svog dragog prijatelja Costas Mandylora koji je ovdje proveo nekoliko neobaveznih dana uživajući u Baranji. Još prije šest godina Eric Roberts je također bio moj gost u Baranji gdje je nakon snimanja proveo nekoliko dana u odmoru i obilasku. Da je posjet ostavio odlične utiske govori i činjenica da će Eric Roberts i Michael Paré biti moji gosti nekoliko dana nakon snimanja i želja mi je da im pokažem što više od baranjske etno i gastro ponude – zaključio je Vjekoslav Katušin.

U trileru Wrongful Death radnja filma odvija se oko nastojanja Davida Moorea (Michael Paré) da umiri svoju savjest tako što će pronaći pravu istinu o tome što se dogodilo s njegovim sinom, odnosno tko mu je i zbog čega oduzeo život. To nastoji doznati od Sophie McElroy (Isabella Brenza), kćeri senatora McElroyja (Eric Roberts), a u priči se pojavljuju i jedan beskrupulozni novinar, jedna ovisnica te jedna spletkarica teške prošlosti. Sve to treba stvoriti eksplozivni koktel u kojem je suština prikaz odnosa roditelja i djeteta na dva različita načina.