Hrvatska za generacije – u nedjelju do sigurne pobjede!

Nitko nema ovakvu snagu kao HDZ! – poručio je sinoć na posljednjem u nizu predizbornih skupova HDZ-a diljem Hrvatske uoči izbora za Europarlament predsjednik stranke Andrej Plenković. O tome je svjedočila i prepuna dvorana Zrinjevac u Osijeku gdje su se članovima, prijateljima i simpatizerima stranke predstavili kandidati HDZ-a za zastupnike u Europskom parlamentu.

Veličanstvenim pljeskom i ovacijama prepune dvorane pozdravljen je uvodni govor predsjednika Županijske organizacije HDZ-a i župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića.

– Svim novonastalim suverenistima i onima koji si uvijek nađu za pravo napadati HDZ da nismo dovoljno domoljubni i državotvorni, reći ću samo jedno, domoljublje se svjedočilo i dokazivalo 1991. godine, kada se Hrvatska branila i kada smo izborili slobodu, a danas se domoljublje mjeri po tome što i kako radite u ovoj državi, kako je vodite i u kojem je smjeru vodite – poručio je Anušić i dodao kako su u protekle dvije godine povećane minimalne plaće, donesen Zakon o hrvatskim braniteljima, hrvatska vojska se vratila u Vukovar, Pulu i Varaždin.

– Hrvatska bilježi suficit i pretače ga u gospodarstvo, smanjena je nezaposlenost, povećana  zaposlenost, proizvodnja i izvoz i sve ono što čini hrvatsku budućnost jakom, to je danas domoljublje. Novci iz Europskih fondova otvorili su brojna gradilišta diljem Hrvatske i zato je važno naše članstvo u Europskoj uniji kao i zastupnici koji će znati artikulirati sve naše potrebe – zaključio je Anušić.

Zajedništvo koje smo večeras pokazali, rekao je predsjednik HDZ-a Grada Osijeka Ivan Radić, pokažimo i u nedjelju 26. svibnja. Jednako snažno podržimo Hrvatsku za generacije jer jedini ispravan put za našu zemlju je zajedništvo u europskoj obitelji što dokazuju današnji europarlamentarni zastupnici kao i kandidati pobjedničke HDZ-ove liste za novi saziv Parlamenta.

Spoj znanja i iskustva s jedne i mladih i kvalitetnih kandidata s druge strane čine HDZ-ovu listu najsnažnijom. Prijateljima HDZ-a koji su na osječki skup stigli iz svih pet slavonskih županija govorima su se predstavili kandidati koji dolaze upravo s istoka Hrvatske, Danijel Marušić, Stjepan Ribić i Marijana Balić pozivajući prisutne da u nedjelju izađu na birališta i biraju nastavak još snažnijeg europskog puta Hrvatske. 

– Kao ravnatelj razvojne agencije uistinu mogu svjedočiti o tome koliko su za našu zemlju značajna sredstva EU. Obišli smo u ova četiri tjedna kampanje cijelu Hrvatsku koja je danas jedno veliko gradilište. Svojim zalaganjem u Europskom parlamentu doprinijet ću još snažnijem razvoju prvenstveno Slavonije, ali i cijele Hrvatske – kazao je Stjepan Ribić.

Pobjedničku listu broj 9 predvodi Karlo Ressler kojeg su u njegovoj rodnoj Slavoniji dočekali s oduševljenjem. Ressler je ocijenio kako pobjeda na izborima ne bi bila moguća bez onoga što smo gradili proteklih 30 godina, bez jasnih vrijednosti, demokršćanskih i narodnjačkih temelja, našeg identiteta i tradicije, bez naših stručnosti, znanja i kompetencija.

– Domoljublje danas dokazujemo okrenutošću prema budućnosti, znanjem koji su naši temelji i identitet, ali i sa svijesti da je Slavoniju i Hrvatsku potrebno pripremati za Europu novu generacije, velike tehnološke, gospodarske i društvene promjene, kojima i sada svjedočimo, a koje će biti još očitije u idućih pet godina – rekao je Ressler.

Predsjednik hrvatske demokratske zajednice i predsjednik Vlade RH podsjetio je kako je u mandatu ove Vlade za Slavoniju osigurano 10 milijardi kuna iz EU fondova te još dvije milijarde kuna iz državnog proračuna, ocijenivši kako su za HDZ svaki izbori prilika da pokaže koliko su vjerodostojni, koliko stoji iza svojih programa i onoga što je hrvatskim biračima obećano prije svakog ciklusa izbora. Bez obzira o kojim se izborima radi, HDZ svaku od tih utakmica igra maksimalno, sa srcem, znanjem, energijom, i pobjeđuje i tako će biti 26. svibnja – kazao je Plenković dodajući kako će kao i do sada i u Europi štititi nacionalne interese.

– Mi znamo što su hrvatski nacionalni interesi, što je Hrvatska demokratska zajednica, koja je najjača kada ide sama bez koalicija odvažno i hrabro ide na izbore kao sada. Idemo zato što smo uvjereni da imamo najbolje kandidatkinje i kandidate, koji su dokazani i u svome političkom angažmanu kao članovi HDZ-a. Oni nisu kao neki, koje bi možda bilo sram biti član HDZ-a, ali ih ne bi bilo sram da ih izaberu na našoj listi i da idu u Bruxelles – rekao je Plenković.

Bez obzira jesu li lokalni, parlamentarni, predsjednički ili EU izbori, HDZ svaku od tih utakmica igra pobjednički. Tako će i sada biti. Nakon dugo vremena vratili smo se u Osječko-baranjskoj županiji. Vratit ćemo se, na prvim izborima, i u Gradu Osijeku! Za snažnu Slavoniju u snažnoj Hrvatskoj u snažnoj, sigurnoj i razvijenoj Europi – poruka je posljednjeg skupa HDZ-ove kampanje za zastupnike u EU parlamentu održanog u Osijeku pred više od 2 i pol tisuće okupljenih članova, simpatizera i prijatelja HDZ-a.