Huawei Y5 2019 dostupan na hrvatskom tržištu

Kineski Huawei nedavno je na hrvatskom tržištu ponudio još jedan povoljni uređaj iz serije prvenstveno namijenjene mlađim korisnicima, Y5 2019. Taj je pametni telefon najnoviji dodatak cjenovno povoljnoj Y obitelji poznatoj po visokoj vrijednosti koja se dobiva za skromnu cijenu.

Y5 2019 dolazi s 5,71-inčnim Dewdrop zaslonom koji maksimizira omjer ekrana i kućišta uređaja, a na ovom je uređaju dogurao do 84,6 %. Gledajući taj parametar, to ga svrstava u kategoriju višestruko skupljih uređaja. Zaslon će istovremeno zadovoljiti sve potrebe, od gledanja videozapisa do igranja novih mobilnih naslova, pogodan je za korištenje jednom rukom, a ističe se i mogućnošću blokiranja štetnog plavog svjetla.

Glavna kamera rezolucije 13 MP je također poboljšana jer upija 50% više svjetla zahvaljujući velikom f/1.8 otvoru blende pa je tako moguće zabilježiti omiljene trenutke s više detalja, jasnoće i oštrine. Selfie kamera rezolucije 5 MP opremljena je bljeskalicom pa će fotografije ispasti dobro čak i u uvjetima slabog osvjetljenja. Selfiji će sada izgledati bolje zahvaljujući Smart Beauty funkciji.

Uređaj dolazi s 32 GB interne memorije, a korisnici na raspolaganju imaju i mogućnost njezinog proširivanja pomoću microSD kartica do 512 GB. Dizajn s tri utora omogućuje istovremeno korištenje dvije SIM kartice i proširivanje memorije, a podržan je 4G te dual VoLTE za nesmetanu povezivost. Također valja spomenuti kako baterija uređaja ima kapacitet od 3020 mAh. Y5 2019 dostupan je u maloprodaji po cijeni od 1.099 kuna.