Idući tjedan HDZ i DP nastavljaju pregovore

Za idući tjedan najavljen je nastavak pregovora HDZ-a i Domovinskog pokreta, kada bismo možda mogli doznati rješenje poslijeizborne križaljke. Osam zastupnika nacionalnih manjina za predsjednika Hrvatskog sabora podržat će HDZ-ova Gordana Jandrokovića, a iz DP-a su još jednom poručili da SDSS ne može biti dio vlasti. – Javlja HRT.

Domovinski pokret objavio je u petak kako i dalje čvrsto stoji na pregovaračkim pozicijama, poručivši kako SDSS ne može biti dio vlasti i da se od načela ne odustaje, a također je demantirao napise o podjelama unutar stranke.

– Čvrsto kao stijena i dalje stojimo na našim pregovaračkim pozicijama: SDSS ne može biti dio vlasti. Od načela se ne odustaje, stoji u objavi Domovinskog pokreta na Facebooku.

Objavu su heštegovima potpisali predsjednik DP-a Ivan Penava, zamjenik predsjednika stranke Mario Radić, glavni tajnik Josip Dabro te politički tajnik Damir Barna, a priložili su i zajedničku fotografiju uz spomen-križ u Vukovaru.

Nema ništa novo u odnosu na ono što sam rekao u četvrtak. Sastanci se nastavljaju idućeg tjedna, rekao je jučer premijer Andrej Plenković komentirajući pregovore s Domovinskim pokretom. Optužio je oporbu da difamira, laže i vrijeđa HDZ te ustvrdio da se tu “mora podvući crta”.

Za oporbu je rekao da je u kampanji bila predvođena kršiteljem Ustava. Ocijenio je da se to nastavlja i sada, poslije izbora.

– Je li moguće da ti kvazipošteni lijevi oporbenjaci, koji su teško poraženi na izborima, zovu isto tako DP u koaliciju? To treba njih pitati, to je njihov problem, istaknuo je Plenković.

Kao bit problema istaknuo je da ljudi iz poražene oporbe imaju brojne afere u svojim redovima te su sada “bez treptaja i samokritičnosti” u stanju generalno optuživati HDZ kao da su oni “Snjeguljice”.