Inicijativa za pristup INI u Belom Manastiru iz oba smjera

Već godinama postavljaju se pitanja i problemi o ulasku i izlasku na benzinskim postajama Croduxa i INE u Belom Manastiru. Obje benzinske postaje nalaze se u blizini jednog od najprometnijih raskrižja u gradu, na Osječkoj ulici koja se između ove dvije postaje križa s Ulicom Kralja Petra Svačića. Zbog blizine raskrižja ceste su označene punom crtom stoga je prometovanje na prostor benzinskih postaja moguće samo u jednome smjeru. Upravo taj problem mogao biti uskoro riješen.

Slikovitije objašnjeno na INA benzinsku postaju moguće je ući samo s Osječke ulice i to iz trake smjera kretanja prema Osijeku, jednako tako moguće je s benzinske izaći u istome smjeru ili u smjeru Ulice Kralja Petra Svačića. Ista priča je i s Croduxom. Dakle, automobili koji dolaze iz smjera Osijeka ne mogu pristupiti niti jednoj benzinskoj postaji zbog pune crte koja ih u tome prijeći.

Nije rijetkost kako mnogi vozači svjesno naprave prekršaj kako bi pristupili ovim benzinskama.

Rješenje za jednu od njih sve je izglednije. Naime, na inicijativu Policijske postaje Beli Manastir, Grada Belog Manastira i INE u srijedu biti će održan sastanak na ovu tem. Ako se usvoje prijedlozi, izmjenom regulacije prometa na INU moći će se i ući i izaći u oba smjera sa strane Osječke ulice i Ulice Kralja Petra Svačića.

Neslužbeno doznajemo kako će na jednome mjestu biti potrebno i proširenje prometnice te da su zahtjevi odobreni.