Ispraćaj maturanata uz Quadrillu u srijedu u podne


U svečanom foyeru Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku jučer je održana konferencija za medije na kojoj je najavljen ovogodišnji program ispraćaja maturanata uz plesanje Quadrille u šest gradova Osječko-baranjske županije (Beli Manastir, Valpovo, Donji Miholjac, Našice, Đakovo i Osijek). U ime organizatora na konferenciji su sudjelovali zamjenik župana Goran Ivanović, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Sandra Filipović i Domagoj Jukić iz Agencije Koncert.

Ovakav ispraćaj maturanata provodi se već 15 godina, pa je Quadrillu do sada otplesalo više od 40.000 maturanata 30 srednjih škola s područja Županije te na taj način obilježilo kraj svoga srednjoškolskog obrazovanja.

Ove školske godine srednje škole na području Osječko-baranjske županije pohađa 10.707 učenika u 556 razredna odjela, a od toga 2.936 su maturanti. U programu plesa francuskog dvorskog plesa – „četvorke“ na poznatu Straussovu skladbu iz operete „Šišmiš“ sudjelovat će 2.388 maturanata, i to 1.374 u Osijeku, 121 u Belom Manastiru, 128 u Valpovu, 80 u Donjem Miholjcu, 273 u Našicama i 412 u Đakovu.

Središnji događaj ispraćaja maturanata održat će se točno u podne u srijedu (22. svibnja 2019. godine) na središnjim trgovima i ulicama u svih šest gradova. Nakon plesanja Quadrille slijedi snimanje Milenijske fotografije koju priprema fotograf Šime Strikoman s 50 metarskih vatrogasnih ljestvi, a maturanti će svojim tijelima ispisati riječ „LIKE“. Potom će se maturanti uputiti prema prostoru amfiteatra na lijevoj obali Drave, kod Copacabane gdje će biti pripremljen zabavni program do večernjih sati.