Jankovics pomogao i u obnovi molitvenog prostora reformiranih vjernika u Belom Manastiru

Mnogi u Belom Manastiru niti ne znaju da se u ulici Vladana Desnice pod brojem 57 nalazi molitvena sala reformiranih vjernika, gdje se svake nedjelje i blagdanima u 9 sati održava bogoštovlje. S obzirom da u samom gradu živi mali broj vjernika koji pretežno pripadaju mađarskoj zajednici, bogoštovlje služi karanački župnik Janoš Hajek.

Kako bi kuća koja je izgrađena polovinom prošlog stoljeća bila funkcionalna za svoju namjenu, na njoj je potrebno vršiti stalno održavanje te stalne popravke koji iziskuju financijska sredstva koja vjernici sami ne mogu namiriti. Najhitnije je bilo zamijeniti dotrajali, raspadajući pod molitvenog prostora.

Znajući za taj problem i imajući u vidu nedavna brojna ulaganja u javne i vjerske objekte vezane uz mađarsku zajednicu, članica zajednice Dr. Ibojka Sičajmov je odlučila stupiti u kontakt sa saborskim zastupnikom i predsjednikom Demokratske zajednice Mađara Hrvatske Robertom Jankovicsem kako bi zatražila njegovu pomoć. Njena inicijativa je urodila plodom, te su izvođači ovaj tjedan započeli sa izmjenom cjelokupnog poda molitvenog prostora.

Marija Kučera, starateljica Crkvene općine Beli Manastir iskazala je zadovoljstvo učinjenim:

 „Za nas belomanastirske Mađare, preostale pripadnike reformirane crkve ovaj molitveni prostor puno znači. Radi toga smo vrlo zahvalni gospodinu Robertu Jankovicsu što nas je podržao i omogućio izmjenu dotrajalog poda. U gradu nas ima još oko osamdesetak vjernika, što je naspram drugih Crkvenih općina vrlo malo. Neizmjerno nam je bitno što u svom rodnom gradu još uvijek možemo slušati bogoštovlje na mađarskom jeziku, te smo sretni što nas u tome podržava i DZMH“