Jaslice i niže cijene vrtića u Kneževim Vinogradima

Danas je obavljen tehnički pregled nove zgrade Dječjeg vrtića ”Zeko” u Kneževim Vinogradima te će vrtić krenuti s radom u ožujku.

Na već postojeću infrastrukturu vrtića izgrađen je dodatni dio koji je namijenjen dobnoj skupini jaslica koji u ovoj Općini još nije postojao. Ostatak već postojećeg objekta je rekonstruiran, a dodano je i novo moderno dječje igralište s ,,antistres” podlogom te multifunkcionalnim terenom s rasvjetom i pripadajućim parkiralištem. Ova ulaganja koštala su 3.5 milijuna kuna, a sredstva su iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj putem Programa za ruralni razvoj 2014. – 2020., 85% sredstava financirano je iz fondova Europske unije, a ostatak od 15% sredstvima države.

Općina Kneževi Vinogradi najavljuje kako će rekonstruirani i novi objekt početi s radom u ožujku ove godine. Prednost pri upisu djece imaju djeca s područja Općine Kneževi Vinogradi, a skupina jaslica već je mjesecima unaprijed popunjena. Sada kapacitet vrtića iznosi stotinjak djece, što je rekordan broj za ovaj vrtić.

Općina Kneževi Vinogradi donijela je odluku od snižavanju cijena vrtića za boravak djece s područja Općine. Tako je sada boravak djeteta jeftiniji za 10 do 30%. Konkretno, cijena cjelodnevnog boravka biti će snižena s 500 na 450 kuna, poludnevnog boravka s 300 na 220 kuna s time da će posebne skupine roditelja dobivati i dodatan poput od 10%, što će značiti da će ih poludnevni boravak djeteta na mjesečnoj razini koštati 198 kuna. Cijena boravka za jasličku skupinu biti će 600 kuna, dok za roditelje s područja Općine 100 kuna manje.  Iz Općine poručuju kako su sve to konkretne demografske mjere te da je ovim cjenikom Dječji vrtić ”Zeko” zasigurno najjeftiniji u Hrvatskoj.