Jučer čak 10 prometnih nesreća, Belomanastirac rekorder s 2,67 promila

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je deset prometnih nesreća, gdje su u 5 prometnih nesreća 6 osoba zadobile lake tjelesne ozljede, a jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede. U pet prometnih nesreća je nastala materijalna šteta.

Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, na području Đakova četiri prometne nesreće, a na području Belog Manastira, Donjeg Miholjca i Našica po jedna prometna nesreća.

Jučer na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 5 vozača (3 osobnog automobila 2 bicikla) koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je u 13,28 sati, u Belom Manastiru, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 49-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira. Alkotestiranjem je vozaču evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,67 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjeni prekršaj propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.