Jučer dva alkoholizirana vozača u Baranji

Foto: Canva Pro

Iz Policijske postaje Beli Manastir doznajemo kako se jučer na području Baranje nije dogodila niti jedna prometna nesreća, ali je nadzoru prometa zatečeno dva vozača pod utjecajem alkohola.

U 15,40 sati u Karancu zatečen je 69-godišnji hrvatski državljanin iz Branjin Vrha kako upravlja teretnim automobilom belomanastirskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola 0,84 promila. Izdan mu je obavezni prekršajni nalog za plaćanje novčane kazne u iznosu od 390 eura, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od 1 mjeseca te 3 negativna prekršajna boda.

U isto vrijeme policija je u Belom Manastiru zatekla 48-godišnjaka da upravlja biciklom pod utjecajem alkohola 0,86 promila. Izdana mu je obavijest o počinjenom prekršaju za plaćanje novčane kazne u iznosu od 60 eura.

,,Još jednom apeliramo i pozivamo sve sudionike u prometu na odgovornost, zdrav razum i savjest, ako ste konzumirali alkoholna pića nemojte sjedati za upravljač vozila i nemojte se uključivati u promet, jer ćemo samo tako izbjeći nepotrebna stradavanja u prometu”, poručio je policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa PP Beli Manastir Žarko Jurak.