Jučer pet prometnih nesreća na području PU osječko-baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je  pet prometnih nesreća. Na području Belog Manastira dogodile su se dvije prometne nesreće i po jedna na području Osijeka, Našica i Donjeg Miholjca.

U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozljede. Preostale četiri prometne nesreće za posljedicu su imala materijalnu štetu. 

Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske utvrdili su tijekom vikenda  ukupno 180 prekršaja od čega: 87 prekršaja prekoračenja brzine, 21 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja vožnje pod utjecanjem alkohola, 11 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji i 47 ostalih prekršaja. Ukupno je alkotestirano 238 vozača.  

Od 14prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 11 su vozači osobnih automobila, 2 vozači bicikla i 1 vozač konjske zaprege.

UPRAVLJAO KONJSKOM ZAPREGOM S 2,38 PROMILA

Jučer, 16. kolovoza, u 17,30 sati, u Širokom Polju u Kolodvorskoj ulici, gdje je vozaču konjske zaprege, 26 godišnjem hrvatskom državljaninu iz Širokog Polja utvrđena koncentracija alkohola od 2,38 grama po kilogramu. Vozač je smješten u prostorije Policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirana su tri kaznena djela.