Jučerašnji rekorder iz Šumarine s 3,48 promila

Šest vozača osobnog automobila, četiri biciklista i jedan vozač teretnog automobila jučer su vozili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 14 sati u Belom Manastiru, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 44-godišnjak iz Šumarine. Upravljao je automobilom za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za produljenje vozačke dozvole na rok od dvije godine zbog prikupljenih 9 negativnih bodova te je unazad tri godine četiri puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo do donošenja odluke o prekršaju.

Vozaču je evidentirana koncentracija od 3,48 promila alkohola u krvi.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.

U 12,35 sati u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je 51-godišnji biciklist iz Belog Manastira. Biciklistu je evidentirana koncentracija od 2,23 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.