Jutro sunčano i hladno, sredinom dana porast naoblake, najviša dnevna oko 2 °C

foto: pixabay

Prema prognozi DHMZ-a vrijeme u ponedjeljak u prvom dijelu dana većinom sunčano, no ujutro u unutrašnjosti ponegdje maglovito. Nakon sunčano i hladnog jutra, rijetko gdje i maglovitog, sredinom dana se očekuje porast naoblake sa zapada. Vjetar slab i umjeren jugoistočni. Najniža temperatura zraka na istoku zemlje između -7 i -5, najviša oko 2 °C.

Navečer na sjevernom Jadranu mjestimice kiše, u Gorskoj Hrvatskoj i susnježica i snijeg. Vjetar uglavnom slab, na istoku i umjeren jugoistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura u slabljenju i okretanju na jugo i južni vjetar, najprije na sjeveru. Najviša dnevna temperatura od 0 do 5, na Jadranu uglavnom od 8 do 12 °C, prognozira DHMZ.

foto: DHMZ

Utorak, 05.12

U utorak promjenljivo do pretežno oblačno. Istok zemlje bit će najsunčaniji i uglavnom suh. Vjetar na kopnu većinom slab.

Povremena kiša padat će već od jutra na sjevernom Jadranu gdje može biti i obilne oborine. U gorju će biti i snijega, a od sredine dana kiše će se proširiti na zapad unutrašnjosti te veći dio Jadrana.

Na moru će puhati umjereno i jako jugo. Najniža temperatura između -2 i 2, na moru od 5 do 10 °C. Najviša dnevna između 3 i 8, na moru između 9 i 14 °C.

Do srijede promjenljivo do pretežno oblačno. Padat će kiša, na moru u utorak obilnija i praćena grmljavinom. U unutrašnjosti će biti i snijega, najprije u gorju, a u srijedu i drugdje. Očekuje se i snježni pokrivač, prognoza je DHMZ-a.

foto: DHMZ