Kako zadržati mlade obrazovane ljude u Hrvatskoj?

Na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku danas, 15. travnja 2019. godine, održan je okrugli stol i tribina na temu „Budućnost u Hrvatskoj“. Događaj je organizirao Večernji list u povodu proslave 60. rođendana zajedno s Poslovnim dnevnikom u sklopu velike nacionalne akcije “Hrvatska pamet Hrvatskoj”, kojoj je cilj zadržati mlade obrazovane ljude u zemlji, a isti će se održati na još pet hrvatskih sveučilišta.

Nacionalnu akciju “Hrvatska pamet Hrvatskoj” predstavio je glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić. Na konferenciju su sudjelovali članica Uprave i direktorica Večernjeg lista Andrea Borošić, dekan Fakulteta agrobiotehničkih znanosti dr. sc. Krunoslav Zmaić, prorektor za nastavu i studente Sveučilišta u Osijeku dr. sc. Dražan Kozak, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Petar Lagator, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Osijeka Tomislav Krolo, voditelj Poljodjelsko-trgovačkog obrta Ivan Sedlar i suvlasnik tvrtke Inchoo Aron Stanić. Nazočni studenti čuli su i savjete predsjednika udruge Osijek Software City Ivana Jurline i v.d. predstojnika Klinike za neurokirurgiju Medicinskoga fakulteta dr. sc. Daria Muževića.

U fakultetskom hodniku otvorena je putujuća izložba u povodu proslave 60 godina Večernjeg lista “Zajedno smo 60 godina”.