Kreće program ‘Zaželi’ u općini Popovac

U petak, 17. svibnja u Općini Popovac održano je svečano uručivanje ugovora za 18 zaposlenih žena na projektu “Zaželi” i obilježavanje početka četvrte faze projekta.

Kroz projekt se na 33 mjeseca zaposlilo 18 žena s područja općine Popovac koje će pomagati starijim i potrebitim korisnicima s područja Općine.

Projekt je vrijedan 891 tisuću eura, financiran je u 100 %-om iznosu iz Europskih fondova i državnih proračuna.

Načelnik Općine Zoran Kontak održao je uvodni govor gdje je pozdravio sve prisutne i čestitao svim zaposlenim ženama na projektu te im zaželio puno uspjeha.

Zaposlene žene će pružati usluge potpore i podrške u kućanstvu za osobe starije od 65 godina, čime će pridonijeti njihovoj većoj socijalnoj uključenosti, prevenciji institucionalizacije te ostanku u vlastitom domu.

Iz iskustva mogu reći kako starijim osobama najviše pomaže razgovor i komunikacija, a zatim pomoć pri ostalim stvarima koje oni nisu u mogućnosti odraditi, poput odlaska u trgovinu i ljekarnu. Zadovoljna sam ovim poslom, a mogu reći da su i sve moje korisnice zadovoljne i sretne“, rekla nam je jedna od zaposlenih žena na projektu Zaželi.

Uz ovu četvrtu fazu odobren je projekt Zaželi u suradnji s udrugom Udruženje Baranja. Načelnik Zoran Kontak je rekao kako je ugovor potpisan i u tijeku su informativne radionice a natječaj će izaći u lipnju 2024. godine.

Općina Popovac je prošla kao partner s Udruženjem Baranja i Općinom Petlovac gdje se također predviđa zapošljavanje oko još 10-ak žena s područja Općine Popovac.“, zaključio je načelnik.

foto: MB Press